• 1401/01/28
  • - تعداد بازدید: 20
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

عادت های نادرست غذایی در ماه مبارک رمضان

عادت های نادرست غذایی در ماه مبارک رمضان

اهمیت و نقش تغذیه صحیح در ایام مبارک رمضان بر کسی پوشیده نیست و مطالعات متعدد نشان داده است که روزه داری در کنار اجرای برنامه غذایی صحیح در این دوران، می تواند در پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر بسیار مفید و کمک  کننده باشد.

توجه به جایگاه تغذیه در ایام ماه مبارک رمضان و رعایت توصیه های کاربردی در خصوص عادت های نادرست غذایی، موضوعی است که در این مطلب با هم دنبال می کنیم.

· یکی از عادات غذایی نادرست روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد، افطار را با آب سرد و یا نوشیدنی های سرد شروع می کنند که در این زمینه توصیه می شود افطار را با نوشیدنی های گرم مانند آب جوش، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کنیم، پس از آن می توان از خرما یا کشمش استفاده کرد، زیرا این دو سبب کنترل اشتها می شود و از پرخوری به هنگام افطار ممانعت می کند.

· توصیه می شود از مصرف زیاد خرما نیز مثل سایر مواد قندی و شیرین خودداری کرده و به میزان متعادل، در حد دو تا سه عدد خرما در زمان افطار یا سحر میل کنیم، چرا که زیاده روی در مصرف انواع شیرینی چاقی و اضافه وزن را به دنبال دارد.

· در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده شود، سعی کنیم غذا به آرامی جویده شود؛ زیرا در هنگام افطار بدن نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه داری را جبران کند.

· بسیاری از افراد از ترس تشنگی در طول روز، بعد از صرف سحری به مقدار فراوان آب می نوشند که عادت صحیحی نیست. برای برطرف کردن تشنگی در طول روز توصیه می شود در فاصله افطار تا سحر از صیفی جات و میوه های سرشار از آب مانند کاهو، خیار، هندوانه، خربزه، طالبی و مرکبات استفاده شود.

· در وعده های سحر و افطار از پرخوری اجتناب کنیم و تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه که حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی است، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده شود.

· به روزه داران توصیه می شود از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند، زیرا این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شود به هنگام سحر به دلیل پری معده، میل به غذا کاهش پیدا کند.

«نسیم بهادری»، کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای انقلاب

  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبری : 58378
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 75 موجود نیست