در اجلاس روسای شبکه های بهداشت و درمان فارس؛
معاونان دانشگاه علوم پزشکی شیراز اولویت های مجموعه سلامت استان را بیان کردند
معاونان دانشگاه علوم پزشکی شیراز اولویت های مجموعه سلامت استان را بیان کردند
اجلاس روسای شبکه های بهداشت و درمان استان فارس، صبح امروز با حضور سرپرست دانشگاه و معاونان بهداشت، توسعه مدیریت و منابع، درمان و غذا و داروی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در این اجلاس که در مجتمع فرهنگی آموزشی ولایت برگزار شد، سرپرست دانشگاه و اعضای هیات رئیسه، مهم ترین اولویت های مجموعه سلامت استان را در حیطه های مختلف، به روسای شبکه های بهداشت و درمان استان اعلام کرده و خواستار تلاش و برنامه ریزی مناسب برای ارتقای شاخص های سلامت در استان شدند.
جلب مشارکت مسوولان شهرستان ها در پیشبرد بهتر اهداف سلامت
معاون بهداشت دانشگاه در این اجلاس هدف از برگزاری و تداوم اجلاس های روسای شبکه بهداشت و درمان استان را برقراری ارتباط مستقیم مسوولان دانشگاه و مسوولان حوزه سلامت فارس برای رفع چالش های موجود عنوان کرد تا ضمن بیان اولویت ها، مسایل ارزیابی شده و راهکارهایی برای رفع آن ها در کوتاهترین زمان پیشنهاد شود.
دکتر «عباس رضائیان زاده» با اشاره به شیوع کروناویروس از حدود دو سال گذشته تاکنون در کشور و به تبع آن در استان، معضل بزرگی کنونی را اوج گیری سویه امیکرون در کشور دانست که به دلیل قدرت سرایت پذیری بالا، در روزهای اخیر نیز سرعت قابل توجهی پیدا کرده و نگران کننده است.
او با بیان اینکه شباهت علایم امیکرون با سرماخوردگی، حساسیت مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی را کاهش داده است، بررسی آمارهای مراجعه به مراکز 16 ساعته را گویای این کم توجهی عنوان کرد و از مسوولان شبکه های بهداشت و درمان استان خواست تا اولویت خود را پیشگیری از موج بعدی کرونا ویروس با تزریق دز سوم واکسیناسیون علیه این بیماری و رعایت پروتکل های بهداشتی به ویژه در استفاده از ماسک قرار دهند.
معاون بهداشت دانشگاه تاکید کرد: اگرچه سویه امیکرون با علایم خفیف تری بروز می یابد، اما گسترش آن در سطح جامعه، می تواند به منزله ایجاد یک وضعیت بحرانی باشد؛ بنابراین ضرورت دارد مسوولان سلامت شهرستان ها با همکاری ائمه جمعه و جماعت، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، فرمانداران، بخشداران و مسوولان شهرستانی نسبت به گسترش آگاهی عمومی و پیشگیری از موج بعدی کروناویروس تلاش کنند.
مسایل حوزه سلامت به صورت میدانی پیگیری شود
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه نیز در این نشست با قدردانی از تلاش های مسوولان شبکه های بهداشت و درمان استان به ویژه در روزهای بحرانی کرونا و با توجه به مشکلات اقتصادی و محدودیت منابع و اعتبارات گفت: با وجود تحت تاثیر قرار گرفتن مجموعه سلامت در شرایط کنونی و کاهش درآمدها، نیروهای بهداشت و درمان در تمام شرایط سخت در حال ارایه خدمات هستند.
دکتر «سید ابوالفضل هاشمی اصل» با تاکید بر مدیریت میدانی مسایل حوزه سلامت افزود: افزایش نظارت ها و بازدیدهای میدانی مسوولان از مراکز زیرمجموعه حوزه سلامت شهرستان ها موجب سرعت بخشیدن به روند رفع مسایل می شود.
او اظهار کرد: در وضعیت فعلی نگاه ها و استراتژی ها باید تغییر پیدا کند و فعالیت ها و اقدامات با رویکرد اقتصاد مقاومتی مدیریت شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه ضمن تاکید بر تکمیل پروژه های عمرانی نیمه تمام در استان، توضیحاتی پیرامون فعالیت کمیته افزایش درآمد، مصرف منطقی دارو و ملزومات پزشکی، اعتبارات، راه اندازی بیمارستان ها، خانه های بهداشت، مراکز بهداشت و افزایش تخت ها ارایه داد.
مدیریت بهینه ظرفیت های حوزه سلامت در مسیر خدمت به مردم استان
معاون درمان دانشگاه دیگر سخنران این اجلاس بود که با اشاره به شرایط سخت همه گیری کرونا، تلاش مدافعان سلامت در سراسر استان را شایسته تقدیر دانست و از روسای شبکه های بهداشت و درمان استان خواست تا با مدیریت صحیح و بهینه، از تمامی ظرفیت موجود در مسیر خدمت به مردم استان استفاده شود.
دکتر «مهرداد شریفی» با بیان توضیحاتی پیرامون فرآیندهای تشخیص، پذیرش و درمان بیماران سرپایی، همچنین بستری بیماران در سطوح مختلف خدمات، راهکارهای پیشنهادی برای بهبود فرآیندهای موجود را مطرح کرد.
تقویت خدمات اورژانس در شهرستان های استان، دیگر تاکید معاون درمان دانشگاه در جمع روسای شبکه های بهداشت و درمان استان بود.
دکتر شریفی همچنین اولویت های معاونت درمان دانشگاه را در خصوص صدور پروانه مطب ها، راه اندازی بخش های VIP، آموزش های پزشکی قانونی، تامین آمبولانس، تخصیص پزشکان عمومی و متخصص به شهرستان های استان، تمدید طرح های نیروی انسانی، ارزیابی تجهیزات پزشکی و پرداخت منظم کارانه ها مطرح کرده و نسبت به دریافت دیدگاه ها و پیشنهادات مسوولان سلامت شهرستان های استان در خصوص رفع چالش های موجود، اعلام آمادگی کرد.
افزایش سهمیه دارویی استان فارس در حال پیگیری است
معاون غذا و داروی دانشگاه نیز در این جلاس ضمن قدردانی از تلاش های روسا و مسوولان شبکه های بهداشت و درمان به پاس خدمت رسانی به مردم استان، مهم ترین اولویت معاونت غذا و دارو را پیگیری برای رفع کمبودهای دارویی در سطح استان اعلام کرد.
دکتر «محمدجواد راعی» با تاکید بر تلاش برای تقویت صنعت دارو و غذا در استان به کمک تقویت ارتباط با ارگان های مختلف برای بهبود خدمات رسانی به مردم، از تلاش بری افزایش سهیمه دارویی استان فارس خبر داد.
او با اشاره به میزان بالای مراجعه بیماران استان های دیگر کشور به فارس و نیاز به تامین داروی این بیماران اظهار کرد: شیراز قطب پزشکی جنوب کشور و میزبان بسیاری از بیماران، به ویژه بیماران صعب العلاج، مبتلایان به سرطان، بیماران خاص و پیوندی از سایر استان ها است که آمار و مستندات جمع آوری شده در این زمینه به وزارت بهداشت ارایه شده و افزایش سهمیه دارویی استان در حال پیگیری است.
تبیین چالش های حوزه غذا و دارو از قبیل دستورالعمل های جدید تاسیس داروخانه، سهیمه دارویی بیماران خاص و پیوندی، همچنین مطالبات شرکت های دارویی، از دیگر محورهای صحبت معاون غذا و داروی دانشگاه در جمع روسای شبکه های بهداشت و درمان استان بود.
این اجلاس فصلی امروز، بیست و هفتم دی 1400، با حضور دکتر «سید وحید حسینی» سرپرست دانشگاه، معاونان بهداشت، توسعه مدیریت و منابع، درمان، غذا و دارو و روسای شبکه های بهداشت و درمان استان برگزار شد.
پایان خبر